Панирани козуначени филийки

22/06/2011
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 807
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • козунак - 8 филии, твърд
  • сладко - 4 с.л. от кайсии
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л. кристална и 2 с.л. пудра
  • масло - 60 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете филиите козунак от едната страна с конфитюр и ги слепете 2 по 2. Разбийте яйцата, прясното мляко и захарта и потопете двойните филии в тази смес.

Козуначените филийки се пържат в сгорещено масло от двете страна. Поднасят се поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Галя
Галя
22.08.2014 15:08
Под паниране разбирам нещо друго!
Пържени козуначени филийки, бих казала!!!
Правя ги редовно от останалия ми великденски козунак.
Наистина са нещо много вкусно!
0
0
Радослав Калчев
Радослав Калчев
05.06.2013 10:05
Само дето снимката е на пилешки хапки полуфабрикят :)))
1
0
Катя
Катя
23.04.2012 10:46
страхотна идея, все още имам козунак, който се чудех как да оползотворя! мерси много
0
0