Сутляш с прясно мляко и вода

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
688
226
342
2
10/03/2016
"Ако не ви пада твърде наситения млечен вкус, опитайте този вариант на сутляш - с вода "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 784
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мляко - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • захар - 7 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и млякото се слагат на котлона да кипнат. Като кипнат, се добавя измитият ориз.

Ври, докато оризът се свари. Внимава се млякото да не прелее.

Свареният сутляш се сипва в купички и се ръси канела.

Яде се изстинал.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Обичаме сутляш и честичко правя. Аз лично го предпочитам по традиционния начин - с канела.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
супер десерт , но ако сложим и малко течен шоколад ще стане ок
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.03.2016 07:30
Това за течния шоколад го чувам за пръв път. Сигурно ще е супер, предвид че обожавам шоколад.
0
0