Постна яхния с нахут

Sevinch AdilSevinch AdilНовак302531
11/03/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 019
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • нахут - 200 г от консерва
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • червен пипер - смлян
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол - 1 щ.
  • куркума - 1 щ.
  • олио - 50 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме олиото, добавяме ситно нарязания лук, пипер, морков.

Леко запържваме, добавяме червен смлян пипер и брашно, наливаме 100 мл вода и оставяме да ври 10 минути.

След това добавяме изцедения нахут от консерва. Добавяме и останалите продукти, оставяме да ври още 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар