Баница с царевично брашно

КрасиКраси
Новак
23
108
48
69
12/03/2016
"Когато баницата е толкова вкусна, колкото тази, то може с чиста съвест да хапнете поне 4 парчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 760
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко, олиото, бакпулверът, царевичното брашно. Взема се една кора, маже се с яйчената смес.

Върху нея се поставя втора кора и тя се маже. Поставя се и трета кора, която също се маже със сместа. Сирене се поръсва върху последната кора.

Така трите кори се завиват на руло. По същия начин се процедира и с останалите кори. Поставят се в тава с хартия за печене. Отгоре баничките се мажат с останалата смес и бучки масло.

С остър нож се правят разрези. По желание може да се поръси със сусам или маково семе. Готовата баница се пече в загрята фурна на 180 градуса.

Баницата може да се направи с кори Фамилия, но тогава се прави с по четири кори. Одринските са по-дебели и я правя с по три броя кори.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар