Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Фусили Болонезе на фурна

Фусили Болонезе на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Фусили Болонезе на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Фусили така трябва се приготвят - със сос Болонезе и малко чубрица за разкош"

Необходими Продукти

  • фусили - 500 г 1 пакет паста
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 800 г паста
  • кашкавал - 300 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се вари в подсолена вода за 7-8 минути. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, добавят се каймата, доматите, солта, черния пипер, ригана и чубрицата.

Готовият сос се смесва със сварената паста, добавя се малко настърган кашкавал.

Прехвърля се в намаслена тавичка. Отгоре се поръсва обилно кашкавал и се пече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ей, че красотааа! А пък е и вкусно! Аз да си призная слагам и кисели краставички. Браво! :-)
14.03.2016 14:23