Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Фусили с кайма на фурна

Фусили с кайма на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Фусили с кайма на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Каквото ида ви разправят, не им вярвайте - няма да намерите по-вкусен начин за приготвяне на фусили"

Необходими Продукти

  • фусили - 400 г паста
  • кайма - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • домати - 400 г пасирани
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се задушава в олиото, когато стане на трохи и се запържи добре, е готова.

Добавят се пасираните домати, оставя се да къкри пет минути и се отстранява от котлона.

Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се водата и пастата се смесва с каймата и доматите.

Прехвърля се в тавичка, поръсва се с настърган кашкавал и подправките.

Фусилите с кайма се пекат около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много вкусна става....
26.05.2019 10:26