Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Домашен локум с розови листа

Домашен локум с розови листа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен локум с розови листа
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Знаете ли как да си направите вкусен домашен локум? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • царевично нишесте - 35 г
  • глюкоза - 55 г
  • пудра захар - 225 г
  • вода - 300 г
  • розова вода - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шамфъстък - 50 г
  • розови листа - 30 г
  • кокосови стърготини - за овалване
  • сладкарска боя - червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона разбъркваме нишестето с водата и бъркаме сместа докато заври.

След това прибавяме захарта, глюкозата и шамфъстъка. Оставяме сместа да ври за още 10 минути.

Сваляме съда от огъня и разделяме сместа на две части. Едната част оцветяваме със сладкарска червена боя и прехвърляме локума в затоплен широк съд, като първо разстиламе белия, върху него розовия и завиваме на рула внимателно, защото е топло. Оставяме го да престои една нощ.

Отпочиналия локум изсипваме върху гладка повърхност и от него режем кръгчета, които овалваме в счукани листа от рози и кокосови стърготини.

Режем на кръгове и съхраняваме локума в сух съд с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: