Домашен локум с желатин

Домашен локум с желатин
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
30/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25 бр.
"Ако се чудите как се приготвят домашен локум, ето ви една страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • натурално нишесте - 70 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонови корички
  • вонилия
  • кокосови стърготини
  • сладко от боровинки - 2 - 3 с.л.
  • олио - или зехтин за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте една чаена чаша вода заедно със захарта и пригответе захарен сироп.

Разтворете нишестето и желатина в останалата вода.

Малко преди захарният сироп да заври, внимателно добавете размитите нишесте и желатин и разбъркайте. Намалете котлона на най-ниската степен и варете сместа до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Малко преди сгъстяването добаветелимоновия сок и разбъркайте.

Разделете сместа на две части - в едната добавете боровинковото сладко, а в другата - лимоновите корички.

Намажете две малки тавички със зехтин или олио и изсипете смесите.

Разстелете равномерно и оставете сместа да се желира напълно.

Нарежете на малки локумчета и оваляйте всяко в кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: