Торта Бяла мечта

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Торта Бяла мечта
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10 -12 бр.
"Мечтайте...От опит знаем, че вкусните мечти бързо, бързо се сбъдват"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • За крема
  • крем - 1 бр. Оле на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 4 с.л.
  • сметана - 500 мл
  • течен шоколад - 200 г бял
  • за украсата
  • бял шоколад - 100 г
  • сметана - 80 мл
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • шоколад - 150 г млечен за дантелата отстрани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата и захарта до гъст крем. Добавяме брашното с бакпулвера и бъркаме на ръка. Изпичам блат, който след като изстине разрязвам на 3 равни части. От захарта и водата правя карамелен сироп. Карамелизирам захарта и постепенно добавям вода, оставям на котлона да ври до разтваряне на карамела.

Правя крем Оле на д-р Йоткер с млякото и захарта, като следвам указанията на опаковката. Разбивам сметаната, пудра захар на вкус. Смесваме крема, половината сметана и белия течен шоколад, разбъркваме до гладък крем.

Сглобяваме тортата - блат, сиропираме го с четка с карамеления сироп, намазваме с крем. Следва отново блат, сироп, крем, после пак блат, сироп, крем. Замразявам за 1 час във фризера. С останалата сметана измазвам тортата отвън.

Загрявам 80 мл сметана, смесена с прясното мляко, и изливам в купичка, където съм нарязала на ситно бял шоколад. Разбърквам и поливам отгоре тортата, разнасям навсякъде. С разтопен млечен кафяв шоколад правя кръгове и с помощта на дървено шишче правя шарките - от средата навън и отвън към средата.

Разтопявам на водна баня млечния кафяв шоколад и след като малко поизстине, върху лента от хартия за печене правя дантелата. Внимателно слагам към тортата и замразявам за 15 минути (лентата трябва да е малко по-широка от височината на тортата).

За завършек на тортата правя сметанови розички и точици шоколад отгоре. Задължително трябва да престои 24 часа, за да се смесят всички вкусове! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: