Начин на приготвяне
Разбъркваме яйцата и захарта до гъст крем. Добавяме брашното с бакпулвера и бъркаме на ръка. Изпичам блат, който след като изстине разрязвам на 3 равни части. От захарта и водата правя карамелен сироп. Карамелизирам захарта и постепенно добавям вода, оставям на котлона да ври до разтваряне на карамела.
Правя крем Оле на д-р Йоткер с млякото и захарта, като следвам указанията на опаковката. Разбивам сметаната, пудра захар на вкус. Смесваме крема, половината сметана и белия течен шоколад, разбъркваме до гладък крем.
Сглобяваме тортата - блат, сиропираме го с четка с карамеления сироп, намазваме с крем. Следва отново блат, сироп, крем, после пак блат, сироп, крем. Замразявам за 1 час във фризера. С останалата сметана измазвам тортата отвън.
Загрявам 80 мл сметана, смесена с прясното мляко, и изливам в купичка, където съм нарязала на ситно бял шоколад. Разбърквам и поливам отгоре тортата, разнасям навсякъде. С разтопен млечен кафяв шоколад правя кръгове и с помощта на дървено шишче правя шарките - от средата навън и отвън към средата.
Разтопявам на водна баня млечния кафяв шоколад и след като малко поизстине, върху лента от хартия за печене правя дантелата. Внимателно слагам към тортата и замразявам за 15 минути (лентата трябва да е малко по-широка от височината на тортата).
За завършек на тортата правя сметанови розички и точици шоколад отгоре. Задължително трябва да престои 24 часа, за да се смесят всички вкусове! Да ви е сладко!