Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта Бяла нежност

Бисквитена торта Бяла нежност

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Бисквитена торта Бяла нежност
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Нежността не е само чувство, понякога е и торта"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 300 г
  • еспресо - 200 г
  • За крема
  • течна сметана - 300 мл сладкарска
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • За украсата
  • бял шоколад - 50 г
  • бисквити - 5 - 6 бр. смлени
  • сладкарска сметана - 2 с.л. течна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива. В отделна купа се разбива крема сиренето с пудрата захар. Към крема сиренето се добавя разбитата сметана и се разбиват много добре.

В тортена форма се подреждат бисквитите, като се потапят в еспресото. Покриват се с част от крема, отгоре се поръсва с кокосови стърготини.

Така се подреждат още два пласта бисквити, крем и кокосови стърготини.

Украсата се приготвя, като шоколадът се стопява, смесва се със смлените бисквити и сметаната.

Оформят се топчета, които се овалват в кокосови стърготини. Подреждат се върху тортата.

Тортата се оставя в хладилник за два-три часа.

Сваля се рингът на формата и бисквитената торта се панира с кокосови стърготини и отгоре се поръсва обилно с тях.

Бисквитената торта Бяла нежност е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: