Начин на приготвяне
Яйцата за бишкотите се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар, а жълтъците с другата половина. Брашното се пресява. Постепенно към жълтъците се добавя брашното, като се редува с белтъчната смес.
Бишкотите се оформят с помощта на шприц и се поръсват с пудра захар. Пекат се до златисто в загрята на 180 градуса фурна. След изпичане пак се поръсват със захар (може да приготвите тортата и с купени бишкоти).
За крема яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват на водна баня заедно с 50 г захар до сгъстяване, от останалата захар се приготвя захарен сироп, когато той достигне температура 120 градуса, се изсипва при непрекъснато бъркане с миксер към предварително разбитите със щипка сол белтъци. Сместа се бърка около 7 минути. Трябва да е гладка и лъскава.
Желатинът се залива с 50 милилитра вода, за да набъбне, загрява се на водна баня и се излива при жълтъците. Крема сиренето се разбива заедно с ванилията, към него се добавя кремът от жълтъци и захар, както и белтъчната смес. Накрая се добавя разбитата сметана.
Тортата се оформя в тортена форма, като се редуват бишкоти и крем, по желание бишкотите се сиропират леко с кафе или друга течност.
За украсата разтопяваме белия шоколад и го нанасяме с помощта на лъжичка върху предварително измити и подсушени листа от роза или друго растение, намазаните с шоколад листенца се прибират в хладилника да стегне шоколадът.
След това зелените листата се отстраняват, а шоколадовите листенца се подреждат във формата на цвете отстрани се напръсква с разтопения млечен шоколад .