Начин на приготвяне
Продуктите са за форма с диаметър 26 см.
От продуктите за блата се изпича тортен блат, който след изстиване се разделя на три платки.
За млечния крем се варят на тих огън всички съставки без маслото, след пълното изстиване на крема се разбиват с миксер маслото и кремът.
За ореховия крокан се карамелизира захарта и се добавят начупените ядки, разстила се върху хартия за печене и след втвърдяването, се начупва или смила в блендер.
За белия ганаш се загрява сметаната и се добавят начупеният шоколад и маслото, бърка се до хомогенна смес.
Сглобяване на разнична торта Бяла Неделя
Първи блат, сиропиране, млечен крем, 2 шепи крокан, втори блат, сиропиране, сметанов крем, две шепи крокан, трети блат и сиропиране.
Престоява в хладилник, след това се измазва с бита сметана, поръсва се отстрани с останалия крокан, с шприц се прави бордюр от сметаната, налива се белият сос и с малко разтопен шоколад се правят шарките.
Празничната торта Бяла Неделя е готова!
Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти
Коментари