Торта Амарето

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158297
Торта Амарето
Снимка: Мария Георгиева
1 / 4
13/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Торта Амарето - причина номер 1 да зарежете диетата с кеф"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 130 г Савоярди
  • бисквити - 2 пакета Роден край (какао)
  • течен шоколад - 200 - 300 г Финети
  • прясно мляко - 500 мл
  • крем за торта - 2 пакета на д - р Йоткер (без варене)
  • кафе - 1 джезве сварено
  • ликьор - 50 мл Амарето
  • захар - 9 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
  • течен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 500 мл прясно мляко се слагат 6 с.л. захар и двете пакетчета крем на д-р Йоткер и се приготвят по указанието на пакетчето. Готовият крем се смесва с маскарпонето.

Сварява се едно джезве кафе, прецежда се в купичка, подслажда се с 3 с.л. захар и се прибавя 50 мл Амарето. В поднос за торта се поставя ринг за торта, облепен със стреч фолио.

На дъното се подрежда ред бишкоти, потопени в кафето. Слага се 1/3 от крема. Следва ред от бисквитите, също натопени с кафе. Нанася се 200-300 г течен шоколад, разтопен на водна баня, за по-лесно разпределяне на шоколада.

Поставя се другата част от крема. Пак ред бисквити, напоени в кафе, и се завършва с третата част от крема. Тортата се заглажда с шпатула и поставя в хладилник да стегне за 12 часа.

Тортата се освобождава от ринга и се поръсва на ленти с разтопен на водна баня течен шоколад. Лентите се правят с помощта на вилица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: