Бисквитена тортичка с нишесте и какаова глазура

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
16/03/2016
"Днес ще ви представим тази много вкусна и ефектна бисквитена торта с шоколадова глазура"
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 740
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - обикновени
  • нишесте - 1 ягодово
  • масло - 60 гр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 600 мл
  • За глазурата
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • шоколад - 1 малък за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме 600 мл вода и захарта и след като заври сипваме на тънка струя нишестето (предварително сме го разтворили в 3-4 с.л. студена вода).

След като нишестето се сгъсти достатъчно го махаме от огъня и започваме да редим с бисквитите.

В подходящ със слагаме на дъното малко от нишестето, разнасяме по цялата повърхност след това слагане ред бисквити, след това нишесте и така докато свършат продуктите. Оставяме да се охлади поне за 1 час.

Какаовата глазура приготвяме, като в подходящ съд на не много силен котлон слагаме да се разтопят маслото и захарта, какаото разтваряме в малко вода и след това при непрекъснато бъркане прибавяме към маслото и захарта.

Разбъркваме за 1-2 минути и е готово. Оставяме на страна за 10 минути да поизстине. След това изсипваме бавно какаовата глазура върху тортата и с помощта на шпатула разпределяме равномерно.

Украсяваме с натрошен шоколад. След това отново оставяме да се охлади.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар