Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и още топли се настъргват на ренде. Добавя се смачканото сирене, киселото мляко, яйцето, наситнените пера на лука, подправките.
Всичко се обърква с ръце до еднородна смес. Оставя се да престои за 1 час в хладилник.
За паниране се разбиват яйцата и се приготвят галетата. Оформят се крокети, които първо се потапят в яйце, после в галета и отново в яйце. Пържат се в повече горещо олио.
Изваждат се, след като добият хубава златиста коричка върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
За по-голямо удобство аз си работя с лъжицата за сладолед, като леко си приплесквам крокетите при поставяне в мазнината. Поднасяме с млечно-чеснов сос с копър.
Пухкавите картофени крокети са готови.