Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Картофени крокети с магданоз

Картофени крокети с магданоз

Ипек МехмедИпек Мехмед
Новак
1411816
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ако знаете само тези хрупкави крокети колко бира пият ... още ще приготвите"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.300 кг
  • олио - 200 мл
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • лук - 140 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 150 г
  • галета - 120 г
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 40 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се правят на пюре. От половината брашно се прави гъст бешамелов сос, а другата половина е за овалване на картофите.

Лукът се наситнява и задушава в маслото. Объркваме картофите, лука, 1 яйце, магданоза, бешамеловия сос и настъргания кашкавал.

От полученото тесто се оформят крокетите. Панират се в брашно-яйца-галета и се пържат до златисто. Поднасят се като топло предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: