Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Крокети»Картофени крокети с шафран

Картофени крокети с шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2161k7446
Картофени крокети с шафран
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Поднесете крокетите топли със сос по избор – например чеснов сос, айоли или сметанов дип с подправки."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • шафран - 1 щипка
  • прясно мляко - 2 с.л. топло
  • пармезан - 50 г или друго твърдо сирене
  • крема сирене - 50 г
  • жълтък - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете добре и ги намачкайте на гладко пюре.

Разтворете щипката шафран в топлото мляко и добавете към картофеното пюре. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно.

Добавете пармезана, крема сиренето, жълтъците, брашното, сол и черен пипер. Смесете добре, докато получите хомогенна смес.

С мокри ръце оформете крокетите във формата на цилиндър или топче.

Оваляйте всяко крокетче първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета.

Загрейте олиото в дълбок тиган или фритюрник. Пържете крокетите до златисто-кафяво, като ги обръщате внимателно.

Поставете готовите крокети върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поднесете крокетите топли със сос по избор – например чеснов сос, айоли или сметанов дип с подправки.

Добър апетит с моите картофени крокети с шафран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: