Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете добре и ги намачкайте на гладко пюре.
Разтворете щипката шафран в топлото мляко и добавете към картофеното пюре. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
Добавете пармезана, крема сиренето, жълтъците, брашното, сол и черен пипер. Смесете добре, докато получите хомогенна смес.
С мокри ръце оформете крокетите във формата на цилиндър или топче.
Оваляйте всяко крокетче първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета.
Загрейте олиото в дълбок тиган или фритюрник. Пържете крокетите до златисто-кафяво, като ги обръщате внимателно.
Поставете готовите крокети върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете крокетите топли със сос по избор – например чеснов сос, айоли или сметанов дип с подправки.
Добър апетит с моите картофени крокети с шафран!