Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Пухкави картофени крокети

Пухкави картофени крокети

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пухкави картофени крокети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пухкавите картофени крокети са най-добрият приятел на бирата. Е, не се разбират съвсем с кантара, но то пък кое ли вкусно хапване са разбира с него?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 200 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз
  • кисело мляко - 3 с.л. изцедено
  • чубрица
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • за паниране
  • галета
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и още топли се настъргват на ренде. Добавя се смачканото сирене, киселото мляко, яйцето, наситнените пера на лука, подправките.

Всичко се обърква с ръце до еднородна смес. Оставя се да престои за 1 час в хладилник.

За паниране се разбиват яйцата и се приготвят галетата. Оформят се крокети, които първо се потапят в яйце, после в галета и отново в яйце. Пържат се в повече горещо олио.

Изваждат се, след като добият хубава златиста коричка върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

За по-голямо удобство аз си работя с лъжицата за сладолед, като леко си приплесквам крокетите при поставяне в мазнината. Поднасяме с млечно-чеснов сос с копър.

Пухкавите картофени крокети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: