Кезекухен

Кезекухен
Снимка: Тотка Станчева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Неустоимо вкусен немски чийзкейк с много крем, бисквити, домашно сладко или плодове според сезона"

Необходими Продукти

  • извара - 600 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 250 г
  • масло - 1 пакетче
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • нишесте - 6 с.л. царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от ½ лимон
  • За блата
  • бисквити - 200 г чаени
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с предварително разтопеното масло.

Разбъркайте до получаване на трохи и разстелете сместа в подходяща кръгла форма. Разбъркайте сметаната и изварата.

Отделно се разбиват яйцата със захарта. Добавете към тях нишестето, сместа с изварата, разтопеното масло, бакпулвера, лимоновия сок и ванилията. Разбийте с миксер и изсипете върху блата.

Печете в загрята на 175 градуса фурна за около час или докато видите, че започне да покафенява по краищата, но в средата е още светъл.

Имайте предвид, че при печенето сладкишът ще се надуе доста, но след като се охлади ще спадне.

Изключете фурната и оставете вратичката и леко отворена. След 10-тина минути извадете сладкиша и го оставете да изстине.

Украсете чийзкейка с плодове по избор, може и да заложите на сладко.

Кезекухенът е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179237
Потребител#179237
Правих го няколко пъти и всеки път е неверотен резултата. Много вкусен и лесно се приготвя.
02.02.2018 22:25
2