Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с предварително разтопеното масло.
Разбъркайте до получаване на трохи и разстелете сместа в подходяща кръгла форма. Разбъркайте сметаната и изварата.
Отделно се разбиват яйцата със захарта. Добавете към тях нишестето, сместа с изварата, разтопеното масло, бакпулвера, лимоновия сок и ванилията. Разбийте с миксер и изсипете върху блата.
Печете в загрята на 175 градуса фурна за около час или докато видите, че започне да покафенява по краищата, но в средата е още светъл.
Имайте предвид, че при печенето сладкишът ще се надуе доста, но след като се охлади ще спадне.
Изключете фурната и оставете вратичката и леко отворена. След 10-тина минути извадете сладкиша и го оставете да изстине.
Украсете чийзкейка с плодове по избор, може и да заложите на сладко.
Кезекухенът е много сполучлив.
Коментари