Начин на приготвяне
Приготвяме блата, като разбиваме яйцето със захарта и след това добавяме брашното и маслото. Така полученото тесто разстиламе на дъното на форма за печене с отделящи се стени, като тестото трябва да покрива и около 1 см от стените. Прибираме в хладилника да стегне.
Приготвяме крема. Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме заедно с изварата, ванилията, захарта и лимоновия сок до гладък крем.
Разтваряме пудинга във водата и го добавяме към сместа. Добавяме и бакпулвера и стафидите.
Разбиваме сметаната до пухкав крем и добавяме и него в купата със сместа.
Отделените белтъци разбиваме на гъста пяна и добавяме към крема, като разбъркваме внимателно, за да се запази въздушен.
Изваждаме от хладилника охладения блат и го набождаме равномерно с вилица. Отгоре изсипваме крема и слагаме да се пече. Печем на 150 градуса за около час и половина.
Готовият Кезекухен е златист отгоре. Докато е топъл, прилича на топъл крем карамел. Не се притеснявайте, че е рядък и недоопечен. След като се извади от фурната, се оставя да се охлади и се прибира за няколко часа в хладилник.
Още по хубав е на другия ден, когато е престоял в хладилника и се е стегнал напълно.