Начин на приготвяне
Първо пригответе блата. В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете захарта, ваниловата захар, яйцето и маслото.
Замесете тестото, което в началото е много ронливо, но постепенно започва да се събира и да се оформя на топка.
Разстелете го на дъното на форма с откопчаваща се стена и предварително покрита с хартия за печене.
По стените трябва да оформите борд от тестото. След това приберете формата с блата в хладилника.
Междувременно пригответе пълнежа за сладкиша. Разбийте захарта с омекналото масло.
Едно по едно добавете яйцата, следва пшеничното нишесте. Накрая добавете и изварата, която се бърка с телена бъркалка.
Изсипете получената смес върху блата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша около 1 час.
Щом е готов, изключете фурната и оставете вътре за 10-тина минути. Изстиналият сладкиш трябва да се съхранява в хладилник. Сервира се добре охладен.
Класическият немски Кезекухен е много вкусен.