Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Агнешки бут със сос от зеленчуци

Агнешки бут със сос от зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешки бут със сос от зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Не знаете какво означава наистина сочно и ароматно агнешко, докато не приготвите агнешки бут точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бут 1 бр.
  • картофи - 350 гр.
  • домати - 250 гр.
  • червено вино - 250 мл.
  • масло - 150 гр.
  • лук - 2 връзки
  • моркови - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа.

След като се извади, се изцежда и месото се запържва на порции в маслото от всички страни до златисто - розов цвят.

Зеленчуците от маринатата се отцеждат и се пържат в мазнина, прибавя се и брашното и виното.

Месото се слага в тавичка, сипва се сосът и се вари до готовност. Месото се изважда и отцежда. Зеленчуците се пасират.

Разпределеното месо в чинии, като оформяме порции. Залива се със соса.

Картофите се сваряват цели, обелват се и се предлагат като гарнитура, поръсени с овкусители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: