Агнешки бут във фурна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Агнешки бут във фурна
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
1
"Най-сочното агнешко месце, което може би ще опитате някога Наздраве!"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 средно голям
  • сол
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се изчиства и измива добре. Намазва се обилно с олио и сол /на вкус/.

Слага се в голяма правоъгълна тава, в тавата се добавя съвсем малко и вода, колкото да покрие дъното, и отгоре върху месото се слагат малки бучки масло.

Завива се с фолио и агнешко се пече на среден огън във фурна около 3-4 часа.

Може да се поръси леко с черен пипер и да се украси с резенчета лимон. Въпрос на вкус.

Агнешкият бут във фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: