Начин на приготвяне
Размразете броколите и леко ги намачкайте.
В мазнината задушете чесъна, настъргания морков и ориза, който сте измили предварително добре.
Когато морковът омекне и оризът стане стъклен, налейте 1.5 -2 литра вряща вода. Намалете огъня наполовина и оставете яденето да къкри до сваряването на ориза.
Когато оризът се е разварил, прибавете броколите, топеното сирене и сметаната. След като сиренето се е стопило, овкусете със сол, черен пипер, кимион, зеленчуков бульон.
Прибавете фидето и оставете да къкри още 6-7 мин. Дръпнете от огъня и поръсете обилно с пресен магданоз.
Въпреки че супата имаше фиде, аз я сервирах с чеснови крутони. Вие я сервирайте, както ви харесва.
Да ви е сладко!