Начин на приготвяне
Приготвя се първо правоъгълният блат, като се разбиват яйцата със захарта, добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква добре. Сипете сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печем в умерена фурна 170 градуса за 15 минути.
По същия начин се приготвя и кръглият блат, само че сипете тестото в кръгла тава. Правоъгълния блат се нарязва на 4 ленти. Всяка се намазва със сладко от ягоди и се нареждат една върху друга Полученото руло се нарязва напречно на парчета от 2 см и се нареждат покрай стените на форма с подвижен ринг.
От кръглия блат се изрязва дъно за формата. Приготвя се кремът, като се разбива с миксер прясното мляко и шоколадовият крем, кремът не се вари. Смесва се със заквасената сметана, пудрата захар и разтопения шоколад. Накрая се слагат и лешниците, леко запечени, и бананът, нарязан на ситно. Разбърква се с лъжица.
Желатинът се приготвя по указание и се разбърква в крема. Готовият крем сипваме върху дъното на тортата и се заравнява. Охлажда се и сервираме със счукани на едро лешници и една роза от фондан за разкош.