Начин на приготвяне
Първо поставяте в касеролка меда на котлона и го изчаквате да се затопли. Тогава слагате содата и бъркате докато се получи крем, като внимавате сместа да не завира.
Яйцата разбивате с миксер за 10-ина минути или до побеляване. След това с минимум мощност на миксера добавяте пресятото брашно. Накрая добавяте към кексовата смес леко изстиналия мед.
Сместа поставяте да се пече в 24 см форма за торта в загрята фурна на 180 градуса. Изстиналия блат разрязвате на две части.
Крема правите, като разбивате сметаната с пудрата захар и ванилената захар. Прибавяте и какаовия крем постепенно, като разбивате непрекъснато с миксера. Така кремът ви е готов.
В поднос поставяте единия блат, сиропирате го с млякото и поставяте част от крема. Следва вторият блат, пак сиропирате и отгоре и отстрани измазвате тортата с останалата част от крема.
Украсявате я по желание с бадеми и готова декорация.
След като престои 5-6 часа в хладилник, медената торта е готова.
Медената торта с шоколадов крем е много вкусна.
Коментари