Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по родопски

Катми по родопски

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Катми по родопски
Снимка: Севда Андреева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче суха 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч. топла
  • масло - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто.

Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса, докато стане на шупли.

В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа, като накланяме съда, докато сместа покрие цялото дъно. Пържим катмите от двете страни.

Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.

Сервираме топли катми по родопски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
сухата мая като грамаж колко е?
29.05.2023 08:59
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Катмите НЕ се пържат!!!

Запишат се на сач!
22.11.2023 19:11
5
Анонимен
Анонимен
Катми се правят без яйца и се пекат на сач които се мажи със сланина
15.10.2023 19:18
6
Анонимен
Анонимен
Катми се правят без мая у яйца!!!! Не мисля, че е автентична!
05.06.2023 22:18
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Яйца не се ли слагат ?
21.01.2023 13:02
2
2
Покажи всички подкоментари
Иринааа
Иринааа
Уникални
19.07.2018 12:34
7
1
Николина Панчева
Николина Панчева
спомен от деството . моята баба ги правеше така с домашни яица и бяха наи вкусното нещо
30.06.2018 08:51
5
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много са вкусни, харесваме и с масло и с мас намазани
04.07.2016 08:39
7
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия по родопски.
18.05.2016 10:19
3