Начин на приготвяне
В подходяща дълбока купа си счукваме яйцата и ги разбиваме.
В друг съд си изсипваме киселото мляко и добавяме содата бикарбонат.
След като е шупнало, добавяме към разбитите яйца.
Към тази смес прибавяме и водата, като разбъркваме до хомогенна смес.
Започваме да си добавяме брашното, като разбъркваме с миксера на ниски обороти.
Получава се гъста смес - колкото гъстотата на кексово тесто.
След като е готова тази смес, си загряваме тефлоновия тиган, намазваме го с краве масло и изсипваме бавно в центъра един черпак от сместа.
Котлонът трябва да е на средна степен, защото отвън ще почернеят, а отвътре ще останат сурови.
Изпичането на вкусните марудници става и от двете страни.
След като извадим, намазваме тези катми с краве масло.
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание.