Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по Бургаски

Катми по Бургаски

Катми по Бургаски
Снимка: София Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - или вода
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съотношението брашно:прясно мляко е 1:1.

Начинът на приготвяне е много лесен. В голям съд разбивам с тел хубаво яйцата със солта и содата. Започвам да прибавям брашното, после млякото, като редувам двете съставки.

Получава се каша с гъстотата на боза. Катмите се пекат на сач, който загрявам на котлона, нужно е сачът да е хубаво загрят (когато съм на село ги пека на печка с дърва, тип кюмбе).

С помощта на силиконова четка намазвам с малко мазнина сача и с черпак сипвам от кашата.

Пекат от двете страни. Готовите катми се намазват с масло/маргарин. Хубави са както сладки, така и солени.

Катмите по Бургаски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: