Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинкова торта с коприва

Палачинкова торта с коприва

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Палачинкова торта с коприва1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • газирана вода - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • коприва - ½ кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 ч.л.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с газирана вода. Прибавяме брашното и солта и оставяме сместа да престои около 1 час. Пържим палачинките в загрята мазнина.

Сваряваме копривата и я нарязваме на ситно. Затопляме маслото и в него запържваме 1 с.л. брашно. Прибавяме млякото, разбъркваме и прибавяме копривата.

Сваряваме морковите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме кашкавала.

Подреждаме палачинките в подходяща чиния, една върху друга. Между палачинките поставяме от приготвената смес от коприва. Последната палачинка покриваме със сместа и заглаждаме.

Подреждаме кръгчетата от моркови и поръсваме с настъргания кашкавал. Режем като торта.

Палачинките можем да поднесем и поединично – всяка палачинка намазваме със сместа и завиваме на руло. Заливаме със сос Бешамел. Вместо с коприва можем да приготвим със спаначена плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: