Начин на приготвяне
За палачинките: 3 Яйца се разбиват със 1 чаша захар и олиото. Добавя се 400 мл мляко и 2 ванилии. 10 супени л. брашно се прибавя по малко, за да не се пропусне момента и да стане гъсто.
Накрая следва бакпулвера, а може и без него. От тази смес се правят около 18- 20 много фини палачинки. Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.
За млечния крем: Разбиваме 3 яйца с 1 чаша захар до побеляване, добавяме 6-7 с. л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично до сгъстяване на крема.
Разтваряме желатина със 100 мл вода да набъбне, после на водна баня или в микровълновата за кратко да се разтопи. Прибавяме желатина към леко охладения млечен крем и разбъркваме добре.
За Палачинковата торта: На дъното на форма с отделящо се дъно се застила една палачинка. Намазва се с млечния крем и се подреждат един ред от навитите палачинки със сладко.
Отново се намазва с крем, подрежда се още един пласт палачинки с пълнеж от течен шоколад. Накрая се завършва с крем и се заравнява. Тортата се охлажда няколко часа в хладилник, докато стегне.
Освобождава се от формата и се украсява с крем или шоколад, или с натрошени бисквити в моя случай. Тортата се реже така, че разрезът на палачинките да е ефектен. Украсява се по желание и с много фантазия.
Да ви е сладко!