Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с газирана вода. Прибавяме брашното и солта и оставяме сместа да престои около 1 час. Пържим палачинките в загрята мазнина.
Сваряваме копривата и я нарязваме на ситно. Затопляме маслото и в него запържваме 1 с.л. брашно. Прибавяме млякото, разбъркваме и прибавяме копривата.
Сваряваме морковите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме кашкавала.
Подреждаме палачинките в подходяща чиния, една върху друга. Между палачинките поставяме от приготвената смес от коприва. Последната палачинка покриваме със сместа и заглаждаме.
Подреждаме кръгчетата от моркови и поръсваме с настъргания кашкавал. Режем като торта.
Палачинките можем да поднесем и поединично – всяка палачинка намазваме със сместа и завиваме на руло. Заливаме със сос Бешамел. Вместо с коприва можем да приготвим със спаначена плънка.