Начин на приготвяне
Направете смес от подправките, като объркате добре всички изброени. Нарежете пилешките гърди на кубчета.
Посипете и добре намажете кубчетата пилешко месо с подправката Фахитас.
Загрейте зехтина и запържете кубчетата пилешко месо.
Междувременно нарежете лука на ситно и чушките на кубчета. Извадете пилешките кубчета и запържете в същия тиган зеленчуците. Ако няма зехтин, сложете преди това малко.
Извадете готовите зеленчуци от тигана.
Изсипете предварително приготвения пилешки бульон, пастата, сметаната и предварително нарязания домат на кубчета. Доматът по желание може предварително да бъде и обелен.
Намалете котлона на умерен огън и гответе, като разбърквате от време на време пастата около 15 минути, или докато се сгъсти и поеме почти цялата течност.
Изсипете чушките и пилето в тигана и разбъркайте всички съставки заедно. Сложете капака и оставете за 5-7 минути ястието на котлона, за да се смесят всички аромати.
Пилето Фахитас с паста е много вкусно.
Коментари