Начин на приготвяне
Накълцайте лука на ситно, а чушките на 6-7-сантиметрови лентички. Пилешките гърди нарежете на кубчета.
Запържете лука с малко сол за 4-5 минути на среден огън.
Сложете чушките и когато леко поомекнат, прибавете пилето.
Гответе 3 минутки и тогава сипете соевия сос, чилито, кимиона, лимоновия сок, черния и червен пипер и сол на вкус. Накрая прибавете и лъжичката захар и соса барбекю. Бъркайте добре , за да се смесят добре всички подправки и да пуснат аромата си. След още 3-4 мин отстранете от огъня като първо се уверите че пилето е готово .
За тортилите /тънки питки, разбъркайте всички съставки и замесете еластично, не прекалено твърдо тесто.
Разделете го на 12 топки и всяка разточете на тънка питка (ако ги слагате една върху друга, полагайте между тях найлонче, за да не се слепват.
Печете ги на сгорещен тиган с незалепващо дъно (може да го намазните, за да сте сигурни, че няма да залепнат) Една-две минути от всяка страна е достатъчно.
Сервирайте вкусното пикантно пиле със тортилите слагайки от сместа върху тях и завивайки като палачинка, но подгъвайки долния край, за да е по -удобно за консумация.
Внимавайте да не прекалите с пикантното и да ви е сладко!