Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Малеби»Домашно султан малеби

Домашно султан малеби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашно султан малеби
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"100% сте опитвали домашно ‪‎малеби‬, но като това не сте - Домашно султан малеби по оригинална турска рецепта! Ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • оризово брашно - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ½ ч.ч. козе
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд, в който ще варим крема, изсипваме разтопеното масло, брашното, нишестето и оризовото брашно.

Запържваме брашната леко на слаб огън и към тях прибавяме постепенно прясното мляко, като разбъркваме непрекъснато сместа.

След като крема заври прибавяме захарта, като не спираме да бъркаме сместа за 3-4 минути и отстраняваме от огъня.

Добавяме ванилията. Оставяме крема леко да се охлади и разбиваме с миксер за около 30 секунди.

Разпределяме крема в купички, предварително намокрени с вода и слагаме в хладилник да стегнат за една нощ. Сервираме крема обърнат, като отгоре го поръсваме със смлян шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е лек и вкусен,прекрасен десерт!
23.03.2016 19:57