Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с 1 яйце

Тиквеник с 1 яйце

Тиквеник с 1 яйце
Снимка: Мария Георгиева
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 600 - 700 г
  • орехи - 250 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 пакетче
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • маргарин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете, обелете и настържете тиквата на едро ренде. Добавете към нея счуканите орехи, канелата и захарта. В отделна купа разбийте яйцето на пяна и го добавете към плънката.

Направете рула с по две от корите за баница, като вземате една кора, поръсвате я с олио, поставяте от плънката върху нея и отгоре слагате другата кора. По същия начин я мажете с олио и слагате от плънката. Навийте на руло и поставете в намаслена тавичка.

По същия начин се приготвят и останалите кори. Намажете тиквеника с олио и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Намажете готовия тиквеник обилно с маргарин/масло, за да омекне, поръсете го с вода и го загънете с кърпа, за да се задуши. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: