Начин на приготвяне
Размразете бутер тестото (най-добре, като го прехвърлите от предната вечер в хладилника). Нарязвате две еднакво големи парчета от бутер тестото, които са подходящи за големината на тавата ви.
Тиквата се бели, настъргва и се слага в тиган заедно със захарта и олиото докато се изпари водата - сместа не трябва да е много течна. Оставете плънката да изстине, а през това време сложете лист хартия за печене в тава.
Върху него поставете едното бутер парче. Слагате и накълцаните на едро орехи при тиквата и разнасяте плънката равномерно по целия лист. Поставете отгоре и другото бутер парче.
С остър нож нарежете тиквеника на квадратчета. Намажете отгоре с яйце, разбито с 1 с.л. вода. Поръсете с кафява захар и печете на 200 градуса до готовност.