Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Селски тиквеник

Селски тиквеник

редакция:
Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Автор
2k12k4k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Искате ли да хапнете вкусен тиквеник, трябва да отидете на село."

Необходими Продукти

  • кори - 500 г готови
  • тиква - 800 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени(по желание)
  • масло - 100 мл или олио
  • канела - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме тиквата. Настъргваме я и ако е много водна, я изстискваме, после посипваме със захарта и канелата (по желание) и орехите.

Оставяме на страна. Разстиламе корите, слагаме от настърганата тиква и поръсваме с олио или масло.

Вземаме 2 и навиваме на руло. Подреждаме в намазана тава с олио. Печем така приготвения тиквеник до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#227065
Потребител#227065
Ммм,вкусно!
12.02.2019 14:50