Начин на приготвяне
Фурната предварително се загрява на 180 градуса без вентилатор. Тиквата се измива, почиства и настъргва. Маслото се разтопява като се отделя около 100 мл за корите.
Тиквата се задушава с останалата част от маслото, като се прибавя 1 ч.ч. захар, ванилията и натрошените орехови ядки. Сваля се от котлона и се оставя сместа да изстине.
През това време се приготвя заливката като се разбива яйцето с останалата захар и прясното мляко.
Разстилате една кора и поръсвате от разстопеното масло, слагате от тиквената плънка и завивате кората, като повтаряте така, докато ви свършат корите.
Нареждате ги в кръг в предварително намазнена тава. Най-накрая се изсипва заливката с млякото. Печете тиквеника до готовност.
Коментари