Начин на приготвяне
Нарежете, обелете и настържете тиквата на едро ренде. Добавете към нея счуканите орехи, канелата и захарта. В отделна купа разбийте яйцето на пяна и го добавете към плънката.
Направете рула с по две от корите за баница, като вземате една кора, поръсвате я с олио, поставяте от плънката върху нея и отгоре слагате другата кора. По същия начин я мажете с олио и слагате от плънката. Навийте на руло и поставете в намаслена тавичка.
По същия начин се приготвят и останалите кори. Намажете тиквеника с олио и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Намажете готовия тиквеник обилно с маргарин/масло, за да омекне, поръсете го с вода и го загънете с кърпа, за да се задуши. Поръсете с пудра захар и поднесете.