Дюнер питки

23/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 231
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто, като бакпулверът или содата се гасят в киселото мляко. Тестото се разделя на 8 топчици и тъй като е мекичко и леко лепне, се разточва с повечко брашно.

Хубавото на тези питки е, че се задържат по-дълго мекички. Разточват се много тъничко и се пекат на сух добре загрят тиган.

Необходима е около минутка от всяка страна. Веднага след изпичане се слагат под кърпа, за да останат за по-дълго топли и мекички.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 21:03
Винаги нещо ми се късат като ги прехвърлям...гледам да са по-тънки за да се изпекът по-хубаво, а после пък ми се късат
0
0
Радомира Михайлова
Интересно,до сега не съм имала такъв проблем. Може би твърде тънко ги разточваш. Нали ползваш допълнително брашно при разточването. Диаметъра е колкото малка чиния или малко по малък от този на тигана ти.
0
0