Дюнер питки

Дюнер питки
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 3
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто, като бакпулверът или содата се гасят в киселото мляко. Тестото се разделя на 8 топчици и тъй като е мекичко и леко лепне, се разточва с повечко брашно.

Хубавото на тези питки е, че се задържат по-дълго мекички. Разточват се много тъничко и се пекат на сух добре загрят тиган.

Необходима е около минутка от всяка страна. Веднага след изпичане се слагат под кърпа, за да останат за по-дълго топли и мекички.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: