Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баничка с локум

Сиропирана баничка с локум

Сиропирана баничка с локум
Снимка: Михаела Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вкусна домашна сладка баница с яйца и нежен вкус на ванилия"

Необходими Продукти

  • локум - 2 кутии цветен
  • кори за баница - 1 пакет фини
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия
  • За сиропа
  • вода - в равни части със захарта
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, захарта, пресятото брашно с бакпулвера, олиото и ванилията. Корите ги хващаме по 2 наведнъж.

Вземаме едно парче локум и го разточваме между дланите си. Слагаме го в края на кората. Така нареждаме локум от единия до другия край на кората.

Завиваме веднъж и намазваме със сместа от купата. Завиваме цялата кора на охлювче и нареждаме в намаслена тава.

Процедурата се повтаря докато свършат корите. Печем на средна температура около 150 градуса. Оставяме баницата да изстине и приготвяме сироп.

Баницата трябва да е студена, а сиропът топъл. Сиропираме и оставяме да почине няколко часа, за да се усвои сиропът.

Ако не искате да е толкова сладка, може да намалите захарта в сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: