Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата, захарта, пресятото брашно с бакпулвера, олиото и ванилията. Корите ги хващаме по 2 наведнъж.
Вземаме едно парче локум и го разточваме между дланите си. Слагаме го в края на кората. Така нареждаме локум от единия до другия край на кората.
Завиваме веднъж и намазваме със сместа от купата. Завиваме цялата кора на охлювче и нареждаме в намаслена тава.
Процедурата се повтаря докато свършат корите. Печем на средна температура около 150 градуса. Оставяме баницата да изстине и приготвяме сироп.
Баницата трябва да е студена, а сиропът топъл. Сиропираме и оставяме да почине няколко часа, за да се усвои сиропът.
Ако не искате да е толкова сладка, може да намалите захарта в сместа.