Начин на приготвяне
Размийте маята във водата, добавете яйцата и солта и месете, като прибавяте брашно, докато получите немного твърдо тесто.
Разделете го на 6 топки и разточете 6 кори, които подредете по 3 една върху друга, като намазвате горната им страна с олио, а върху третата разпределете нарязан на дребно локум и счукани орехи.
Навийте 2 рула, усучете ги, нарежете ги на части през 5 см и подредете получените „пънчета“ със срязаното нагоре в намазнена тава, като оставяте по малко място между тях.
След като сладката точена баница втаса, я изпечете в умерена фурна.
Когато изстине, залейте точена баница с локум с горещия захарен сироп.
Опитай и другите ни рецепти за сладка баница като тази баница с ябълки или нашата баница с локум.