Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана точена баница с локум

Сиропирана точена баница с локум

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вкусна и сочна сладка баница, за която моете само да мечтаете"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 5 бр.
  • мая - 30 г
  • вода - 50 мл
  • сол - 1 с.л.
  • За намазване
  • олио - 1 к.ч.
  • За плънката
  • локум - 250 - 300 г, нарязан на дребно
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята във водата, добавете яйцата и солта и месете, като прибавяте брашно, докато получите немного твърдо тесто.

Разделете го на 6 топки и разточете 6 кори, които подредете по 3 една върху друга, като намазвате горната им страна с олио, а върху третата разпределете нарязан на дребно локум и счукани орехи.

Навийте 2 рула, усучете ги, нарежете ги на части през 5 см и подредете получените „пънчета“ със срязаното нагоре в намазнена тава, като оставяте по малко място между тях.

След като сладката точена баница втаса, я изпечете в умерена фурна.

Когато изстине, залейте точена баница с локум с горещия захарен сироп.

Опитай и другите ни рецепти за сладка баница като тази баница с ябълки или нашата баница с локум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: