Начин на приготвяне
Първо, почистих и настъргах тиквата. Орехите нарязах на едро.
Корите ползвах по две, мажат се с разтопено масло и в късия край се слага тиква на един ред, поръсва се със захар и се слагат малки парченца локум.
Завива се веднъж кората, че да не се вижда плънката, и сега на един ред се слагат и орехите.
Навивам на руло и поставям в намаслена тава баницата с тиква.
Като приключа с навиването на корите, пека сладката баничка на 160 °C с вентилатор до хубав загар.
Важно е да се пече по-бавно, така се изпичат добре корите и после остава хрупкава.
Готовата хрупкава баничка с тиква и локум се охлажда леко и се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.
Вкусна, хрупкава, неустоима!
Вижте още дали се пълнее от тиква и какво полезно има в тиквата.