Начин на приготвяне
Оризът се почиства, измива и сварява с 4 кафени чаши вода и щипка сол. След като се свари, се оставя да се охлади добре. След това към него се добавят натрошеното сирене, киселото мляко и три яйца, разбърква се добре.
Маслото се разтопява и към него се добавя олиото. Тавата, в която ще се пече баницата, се подмазнява. Пакетът съдържа 6 пълнозърнести кори. Всяка се намазва с помощта на четка с разтопеното масло.
В единият край на кората по дължина се слага от плънката, след това се наръсва плънка и по цялата кора, но рехаво, и кората се навива на руло. Поставя се в тавата. Накрая всички рула се намазват с останалата мазнина.
Другите две яйца се разбиват в съда, в който е била плънката, добавят се няколко супени лъжици вода и рулата се заливат с тази смес. Пече се в предварително загрята фурна 200 градуса без вентилатор или 180 с вентилатор за около 30 минути или до зачервяване.
Когато е готова се наръсва с вода и се завива с кърпа за 15-тина минути.