Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Сирене Саганаки в кори за баница

Сирене Саганаки в кори за баница

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сирене Саганаки в кори за баница
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Предястие, достойно и за най-специалния повод Чудно сиренце, опаковано в хрупкави кори за баничка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр.
  • сирене - 600 г
  • масло - 50 г
  • сусам
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на плочки с дебелина 1 см и размер 6х6 см. Разрежете всяка кора на две части. Намажете ги с разтопено масло.

В единият край сложете парчето сирене и загърнете внимателно като плик.Така направете с останалите продукти. Загрейте в тигана повечко мазнина.

Изпържете пакетчетата и ги оставете върху кухненска хартия. Поръсете ги с леко запечен сусам.

Смесете меда и оцета, полейте печеното сирене и сервирайте. Рецептата знам от една приятелка, която живее в Гърция.

Сиренето Саганаки в кори за баница е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Много е добра тази рецепта! Благодаря за споделеното!
26.07.2016 12:25