Френско лимоново пънче

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
17/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • За пандишпана
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 20 г
  • брашно - 75 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 20 г
  • За крема
  • масло - 100 г
  • захар - 125 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • лимонов сок - 80 мл
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • сметана - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Разбиваме на парна баня жълтъците, захарта и лимоновия сок. Бъркаме продължително, докато кремът се сгъсти, но без да заври.

Сваляме от огъня, когато получи гъстотата на мед, прибавяме лимоновата кора и оставяме да изстине.

За пандишпана:

Разбиваме яйцата със захарта, докато обемът се удвои. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.

Намазваме с малко мазнина тавичка и покриваме дъното с намаслена хартия за печене. Сипваме сместа и печем 10 минути във фурна на 200 градуса, докато сладкишът порозовее и започне леко да се отлепва от хартията. Изваждаме и поръсваме с пудра захар.

Отлепваме хартията и изливаме върху пандишпана крема на дебел слой. Внимателно завиваме на руло и охлаждаме. Нарязваме косо на пънчета и гарнираме с разбита сметана.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар