Начин на приготвяне
В подходяща купа смесете топлото прясно мляко, маята и захарта. Разбъркайте добре и прибавете 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте отново и оставете сместа на топло, за да шупне маята.
Замесете тесто, като смесите предварително пресятото брашно, яйцата (без 1 жълтък), вече шупналата мая и маслото. Оставете тестото да втаса до удвояване на обема.
Разделете тестото на 2 равни части. Разточете едната на кора и я поставете в предварително намазнена тава. Намажете я с направена плънка от орехите, меда и канелата.
Покрийте плънката с втората разточена кора.
В средата сложете една малка купичка, с която очертавате центъра на погачата. Нарежете на триъгълници, които се усукват два пъти.
Оставете питката да втаса и я изпечете в загрята на 200 градуса фурна 30-35 минути. Намажете топлата питка с масло.
Погачата с мед и орехи е готова.