Начин на приготвяне
Разтворете маята и меда в част от топлото мляко. Заедно с останалите продукти замесете еластично тесто. Оставете за кратко да се отпусне. Разделете тестото на две части.
От едната направете 12 малки топки и ги подредете в намаслена тава.
Другата част разделете на 5 части. Една поставете в средата на тавата. Три от тях разточете и ги поставете една върху друга, като мажете с олио между тях (без последната).
Нарежете ги на 12 малки триъгълника. На всеки направете прорез и промушете през него-върха на триъгълника.
Подредете всички листенца между топчетата тесто. Последната малка част (пета), разточете, намажете с олио и завийте на руло. Нарежете на малки парчета, леко ги прещипете от едната страна и ги подредете около топката в центъра.
Оставете да втаса, намажете с яйце, разбито с малко мляко и олио. Изрежете малки цветя от солено тесто и ги подредете върху топчетата тесто.
Печете на 200 градуса за 40 минути. Извадете и намажете погачата с масло.
Предварително си направете фигурката от захарно тесто (фондан) и след като погачата е напълно изстинала, я поставете върху нея (закрепете с шишче).
Бебешката погача с мед е готова.
Коментари