Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник по бабина рецепта

Лучник по бабина рецепта

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Лучник по бабина рецепта2 / 2
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • За плънката
  • праз - 200 - 300 г
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На тестото: В купа чупим яйцето, добавяме киселото мляко, разбито със содата, олиото, солта, разбиваме хубаво и започваме да прибавяме от брашното. Замесваме меко тесто.

На пълнежа: В тиган нарязваме лука и добавяме малко олио, и го запържваме, след което добавяме каймата и подправките и пържим до запържването на каймата.

Щом стане готово, го махаме от огъня и добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво.

Разточваме хубаво тестото, на голяма палачинка, но не много тънка, слагаме го в намаслена тава и слагаме плънката и го завиваме хубаво, да не се вижда плънката, и слагаме да го печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: